Κένταυρος: τίποτα 6 χρόνια μετά την κατεδάφιση, πρόβλεψη για μελέτη κτίσματος 120 τ.μ. ευρω 37.200!!!

Όλοι γνωρίζουν ότι το Συμβούλιο Επικρατείας έκρινε τις εγκαταστάσεις του αναψυκτηρίου Κένταυρος παράνομες με τον αρμόδιο δασάρχη να απαιτεί την κατεδάφιση και να καταλογίζει σχετικά πρόστιμα στο Δήμο.

Σήμερα έξι χρόνια μετά την κατεδάφιση του, το αναψυκτήριο δεν λειτουργούσε πολλά χρόνια πριν, δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει γίνει κάτι ουσιαστικό προς την κατεύθυνση ανέγερσης νέου κτιρίου σύμφωνα με την νέα διαχειριστική μελέτη του Άλσους, της οποίας οι μεταβολές και προσθήκες εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο τον Απρίλιο του 2021, αλλά και την σχετική νομοθεσία.

Το 2018 έγιναν σχέδια από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου για την ανέγερση του νέου αναψυκτηρίου, τα οποία δεν έγιναν δεκτά από τη νέα διοίκηση του δήμου υπό τον Γιάννη Βούρο. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάποια συγκεκριμένη ενέργεια παρά μόνο η εγγραφή στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2022 του Δήμου (κωδ: 30.7411.005) ποσού ευρώ 37.200 για σχετική μελέτη, ποσό υπέρ του δέοντος μεγάλου για ένα κτίσμα 120 τ.μ. Γιατί άραγε η νέα μελέτη δεν γίνεται από τις υπηρεσίες του Δήμου και προγραμματίζεται ανάθεση σε εξωτερικό μελετητή με ένα ποσό εξόφθαλμα υψηλό;

Σχολιάστε