Ιδου το μνημονιο συνεργασιας Δημου Φιλαδελφειας-ΑΕΚ για το γηπεδο


Το θέμα της ανέγερσης του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια έχει απασχολήσει ποικιλοτρόπως στο παρελθόν την Πόλη μας. Τα γεγονότα είναι γνωστά, μετά την κατεδάφιση του γηπέδου το 2003 (οι μόνοι που αντιτάχθηκαν τότε στην κατεδάφιση ήταν οι  131 συμπολίτες μας και ο Δήμος προσφεύγοντας σε ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία έχασαν!!!) ακολούθησαν αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκριναν αντισυνταγματικά όλα τα νομοθετήματα που είχε ψηφίσει η Βουλή και αφορούσαν το γήπεδο.

Η νέα δημοτική αρχή που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου, χωρίς να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, προχώρησε σε συζητήσεις με τους παράγοντες της ΑΕΚ για το γήπεδο. Η κ. Δήμαρχος αρνήθηκε να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο και σε επέκταση τους Φιλαδελφειώτες σχετικά  με το προταθέν από την ίδια μνημόνιο  συνεργασίας.

Τα μαργαριτάρια του «μνημονίου συνεργασίας» είναι πάρα πολλά ιδιαίτερα στο ότι η ΑΕΚ ανάγεται  σε κινητήριο μοχλό βελτίωσης του πολεοδομικού ιστού και αναζωογόνησης της οικονομικής ζωής. Αλήθεια, ο υπουργός οικονομικών κ. Βενιζέλος γνωρίζει τις ικανότητες αυτές της υπερχρεωμένης ΑΕΚ για να ζητήσει την συνδρομή της στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση;

Ο μεγαλύτερος όμως κίνδυνος προέρχεται από την κυριαρχούσα άποψη που διακατέχει το μνημόνιο ότι το ΑΛΣΟΣ είναι ένα επιχειρηματικό κεφάλαιο και πρέπει να διατεθεί για τις ανάγκες ανέγερσης του γηπέδου.

Σχολιάστε