Ο Μιχαλης Σογιουλ στη Νεα Φιλαδελφεια το 1954, στο κεντρο «Κομπαρσιτα»

ImageΟ Μιχάλης Σογιουλ με το ακορντεόν του και η Κυριακίδου στο τραγούδι (1954)

Στη Νέα Φιλαδέλφεια , στο ύψος της εισόδου του Άλσους  στον Κένταυρο,  στη γωνία Δεκελείας και Τρωάδος, εκεί ακριβώς που βρίσκεται σήμερα ένα σούπερ μάρκετ υπήρχε το κέντρο «Κομπαρσίτα» και από αυτό ονομάσθηκε και η παρακείμενη  στάση των αστικών συγκοινωνιών.

Το κέντρο αυτό (που λειτουργούσε με αίθουσα ως χειμερινό και θερινό με μεγάλη αυλή), ως επί τω πλείστον, φιλοξενούσε μοντέρνα «ευρωπαϊκά» ή ανάμικτα σχήματα: Τώνη Μαρούδα, Μιχάλη Σουγιούλ, Φώτη Πολυμέρη, Μπέμπα Κυριακίδου, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Μάγια Μελάγια, Σούλη Σαμπάχ, Μαίρη Λίντα, Λυκούργο Μαρκέα, Νάντια Κωνσταντοπούλου, Νάνα Μούσχουρη κ.α. και κατά περιόδους λαϊκούς καλλιτέχνες, από τον Γιώργο Μητσάκη και τον Τόλη Χάρμα μέχρι τον Γιώργο Λαύκα και τον Μιχάλη Μενιδιάτη .

 Image

Το 1959, μάλιστα, εμφανίστηκαν εκεί και ο Στέλιος Καζαντζίδης με τη Μαρινέλλα , έχοντας μαζί τους τον Λουκά Νταράλα και τον περίφημο μπουζουξή, ιστορικό συνεργάτη του Τσιτσάνη, Ανέστη Αθανασίου ή Γύφτο, ο οποίος, εκείνο το φεγγάρι, είχε παίξει μπουζούκι στην ηχογράφηση της « Μαντουμπάλας » και του « Δυο πόρτες έχει η ζωή ». « Στάση Κομπαρσίτα ».

Πηγη: Το βιβίο του Γ. Τσαμπρα «Μ. Σογιουλ» και το περιοδικό «Λαϊκο Τραγουδι».

 

Σχολιάστε